Liderii PSD s-au întâlnit la Vaslui pentru a pune la cale strategia pentru alegerile parlamentare

Introducerea unei posibile moţiuni de cenzură pentru Guvernul Cioloş, discuţii purtate pe marginea programului de guvernare până la sfârșitul lunii august, viitoarele acţiuni şi calendarul de organizare până la începerea campaniei electorale. Acestea au fost principalele teme dezbătute astăzi la Vaslui, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, întâlnire la care au participat peste 100 de lideri din toate cele 45 de organizații. Într-o conferinţă de presă, susţinută după şedinţa cu liderii PSD, Liviu Dragnea a precizat criteriile dupoă care vor fi selectaţi candidaţii la parlamentarele din toamnă, afirmând că va creşte numărul de tineri şi de femei şi că se va ţine cont de nivelul de pregătire a fiecăruia,  dar a făcut şi o precizare extreme de importantă: “Spre deosebire de alegerile anterioare, anul acesta toţi candidaţii vor fi din judeţele respective. Nu voi trimite candidaţi de la Bucureşti în niciun judeţ”

Întâlnirea Comitetului Executiv Naţional al PSD a avut loc la Vaslui deoarece județul a obținut al treilea cel mai bun scor electoral la alegerile locale după Olt și Giurgiu. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la Vaslui încă de ieri. În cursul după-amiezii a avut consultări cu lideri din 18 filiale și discuții au continuat pe parcursul dimineții de astăzi. Tot ieri s-a întâlnit cu primarii din zonă, a vizitat orașul și chiar a avut nevoie de un tratament de urgență la un cabinet stomatologic din oraș.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni va avea o întâlnire cu co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pe tema unei eventuale moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.  Tot el a anunțat că partidul va finaliza și va da publicității programul de guvernare până la sfârșitul lunii august,  dar şi că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD au fost purtate discuţii privind viitoarele acţiuni şi calendarul de organizare până la începerea campaniei electorale.

În cadrul conferinţei de presă, liderul social-democraţilor a afirmat că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD de la Vaslui, au fost discutate criteriile care vor sta la baza alcătuirii listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare din toamnă.
“Până la sfârşitul lunii august voi avea o întâlnire cu preşedinţii organizaţiilor PSD atât din judeţe, cât şi din municipiul Bucureşti. Activitatea din Parlament contează foarte mult pentru cei care au fost şi sunt în continuare în Parlament. Ştiu că este o muncă foarte grea, de luni după amiază până miercuri la prânz. Este o muncă foarte grea dar fiind o muncă grea, din moment ce ne-am gândit să fim parlamentari trebuie să venim la muncă. Primul criteriu este prezenţa în comisii şi la plen. Al doilea criteriu este modul de implicare al fiecărui parlamentar în activitatea parlamentară. De asemenea, activitatea lui în organizaţie. Totuşi, în zilele în care nu este la Parlament, teoretic, ar trebui să fie în judeţul în care a candidat şi a primit votul de încredere. În al patrulea rând, nivelul de pregătire al fiecărui parlamentar contează pentru a-l ajuta să aibă o prestaţie bună în Parlament. Listele PSD pentru Parlament vor fi profesionalizate. În fiecare comisie de specialitate din Parlament ştim care sunt aproximativ numărul de reprezentanţi şi ne vom îngriji să avem specialişti foarte bine pregătiţi şi să contribuie la o legislaţie foarte bună. Vorbim şi de o împrospătare a listelor cu mulţi oameni tineri, dar bine pregătiţi, cu multe doamne bine pregătite. Unul dintre principalele obiective este profesionalizarea listelor, pentru a spori eficienţa în Parlamentul României. Este importantă şi susţinerea organizaţiei,  pentru că nu susţin candidaţi care nu au susţinere din interiorul organizaţiei, dar luăm în calcul şi posibilitatea de a aduce el însuşi voturi “, a declarat Liviu Dragnea. Acesta a precizat clar că, spre deosebire de anii trecuţi,  nu va mai impune organizaţiilor judeţene candidaţi de la Bucureşti.(Mihaela Zărnescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.