La volan, aproape de comă! A luat-o la fugă când a dat nas în nas cu rutiera

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad,  au reținut un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Bogdănești,  județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de ”refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Miercuri, 27 iunie, ora 20:10, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Bogdănești, pe drumul județean DJ245D, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 40 de ani, din aceeași localitate.

Bărbatul ar fi abandonat autoturismul pe care îl conducea și, în fugă, ar fi încercat să se sustragă activității de control, însă a fost interceptat și imobilizat de către polițiști.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice dar ar fi refuzat să se supună recoltării acestor probe.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.