ISU Vaslui caută 40 de voluntari

Începând din data de 10 mai, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), prin unitățile subordonate, lansează semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România. Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui are ca obiectiv recrutarea a 40 de voluntari, iar activitățile de voluntariat desfășurate în folosul societății, organizate de ISUJ Vaslui, vor fi fără scop lucrativ și fără remunerație.

„Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.  După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general  vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv. Proiectul nostru, intitulat „Salvator din pasiune”, se va derula în perioada 10 mai – 29 iulie a.c., interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor și  încheierea contractelor de voluntariat”, se arată  într-un comunicat de presă.

Persoana care doreste să se alăture pompierilor salvatori  trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apt din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie, să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală  şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

În urma desfășurării perioadelor de voluntariat, voluntarul va obține un certificat de voluntariat și un raport de activitate emis de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui, de pe strada Castanilor nr. 9 sau accesând site-ul www.isuvaslui.ro și al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă www.igsu.ro .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.