Inconștienți: Au băut bine, după care au plecat cu mașina la plimbare

La data de 01 februarie, ora  16:25, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Negrești au depistat un bărbat de 47 de ani, din orașul Negrești, care conducea un autoturism pe D.J. 248 B, în localitatea Negrești, deși se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cel în cauză avea o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi,  la ora  20:29, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Vaslui si Postului de Poliție Lipovăț, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din comuna Lipovăț care conducea un autoturism pe D.J. 245 A, în localitatea Lipovăț.  Cel în cauză avea o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La  ora  21:25, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au fost sesizați prin apel 112 despre producerea unui eveniment rutier pe strada Republicii, din muncipiul Bârlad.  Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că unul dintre conducătorii auto implicați în evenimentul rutier, un bărbat de 27 de ani, din Bârlad, emana halenă alcoolică. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toate cele trei persoane au fost conduse la unitați medicale pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost întocmite dosare  de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”,  faptă prevazută și pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.        

 

 

One thought on “Inconștienți: Au băut bine, după care au plecat cu mașina la plimbare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.