Incidența COVID-19 în județul Vaslui

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 05.11.2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 5.446 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, din care:
-298 de persoane internate în spital: 279 pe secții (asimptomatici -5, forme ușoare – 62, forme medii – 145, forme severe – 67) și 19 în ATI;
-158 de persoane decedate;
-4560 de persoane vindecate;
-430 de persoane pozitive la domiciliu.
Rata incidenței cumulative a COVID-19 în Vaslui, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5 ‰ de locuitori și
mai mică sau egală cu 3 ‰ de locuitori, iar datele furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui arată că  dintr-un total de 12.862 de elevi, un număr de 15 elevi sunt confirmați pozitiv, procentul celor
infectați fiind de 0,12 %; dintr-un total de 1.579 de cadre didactice, un număr de 7 cadre sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 0,44 %.
Rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori în localitățile Bârlad, Negrești, Costești, Bălteni, Lunca Banului, Todirești, Vulturești, iar datele furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui sunt:
În municipiul BÂRLAD – dintr-un total de 11.579 de elevi, un număr de 23 de elevi sunt confirmați pozitiv, procentul celor infectați fiind de 0,20 %; dintr-un total de 975 de cadre didactice, un număr de 21 de cadre sunt
confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 2,15%.
În orașul NEGREȘTI – dintr-un total de 2.508 elevi, un elev este confirmat pozitiv, procentul de infectare fiind de 0,04 %; dintr-un total de 264 de cadre didactice, un număr de 3 cadre sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 1,14 %.
În comuna Costești,  Lunca Banului, Vulturești, Bălteni, Todirești,  nu este confirmat pozitiv niciun elev și niciun cadru didactic.
În paralel, polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri, 04 noiembrie 2020, 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 44 de polițiști locali au desfășurat 9 acțiuni și misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 580 de persoane. 125 de persoane au fost depistate nerespectând măsurile individuale de protecție, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 21.500 lei.
De asemenea, peste 45 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă. Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.
Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui acționează în sistem integrat alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Vaslui pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus. Acțiunea forțelor de ordine vizează respectarea măsurilor stabilite de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19 în locurile publice, terase și spații închise, aglomerări de persoane. Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui are în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi
aplicarea măsurilor legale la constatarea acestora, precum și supravegherea respectării de către participanții la diferite evenimente, a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație. O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind
epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență! Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.
Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.