Incendiu la Tanacu

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Benești, comuna Tanacu.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul acoperișului și a două camere de locuit. Exista pericolul de propagare a focului la nivelul întregii locuințe precum și la o casă învecinată. Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, unul pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor aflate în pericol. După aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat.
Au ars aproximativ 100 metri pătrați de acoperiș din tablă pe astereală din lemn, mobilierul din două camere, un TV, diverse textile și documente.
A fost degradată tencuiala pe o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați.Au fost salvate două camere. Nu au existat victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu închis.