Incendiu la Moara Grecilor, lichidat de pompieri

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la garajul unei locuințe din municipiul Vaslui, cartier Moara Grecilor, strada Nicolae Tonitza.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul garajului și al unei bucătării, existând pericolul de propagare la nivelul locuinței aflate deasupra. Proprietarii locuinței se autoevacuaseră.
În interiorul garajului se afla și o butelie de fabricație sovietică, care ardea. După aproximativ 20 minute incendiul a fost lichidat.
Au ars un frigider, un șifonier, trei rastele din material lemnos, o ușă, doua ferestre, unelte și scule, diverse textile.
Au fost degradate : o mașină de spălat, tencuiala pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați, diverse produse din material plastic și textile, două biciclete, o trotinetă electrică.
Intervenția a fost îngreunată de existența unui zid la unul din capetele drumului privat pe care se afla imobilul, ceea ce a necesitat ca pompierii să înconjoare alte trei străzi.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.