In Moldova, crucile de pe marginea drumurilor vor fi scoase si refolosite

Mitropolia din Republica Moldova anunta ca instalarea crucilor pe carosabil, in locul accidentelor, contravine canoanelor ortodoxe si ca, impreuna cu Ministerul Transporturilor, va incepe demotarea lor.

“Pentru evitarea aspectului macabru creat de amplasarea unui numar mare de cruci in zonele extrem de periculoase, unde au avut loc multe accidente, ar fi de preferat substituirea lor cu o Troita executata conform Canoanelor Bisericii. Scopul Troitelor este marcarea faptului ca in localitatea respectiva locuiesc crestini, sunt asezate de obicei la rascruci de drumuri si cu siguranta, ca aspect sunt mai corespunzatoare”, scrie in comunicatul Mitropoliei de peste Prut.

Ministerul Transporturilor s-a obligat la demontarea de pe marginea carosabilului a crucilor. “Acestea vor fi adunate intr-un loc special amenajat, pentru a fi utilizate ulterior conform destinatiei la inmormantarea oamenilor fara adapost si a persoanelor din familii nevoiase”, anunta Mitropolia. Foarte frumos, dar ramane de vazut care dintre dintre angajatii Ministerului Transporturilor va pune mana efectiv la smulgerea crucilor, cata vreme, in popor, exista temerea ca acest gest aduce asupra faptasului groaznice blesteme.(Sursa: Stiri pe surse, Foto: timpul.md)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.