Ianis și Maria, doi elevi de la LMK, au salvat viața unui bărbat care a suferit un infarct

Astăzi, doi voluntari din cadrul ISU Vaslui și echipajul ambulanței SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) au salvat viața unui bărbat care a suferit un infarct miocardic. În apropierea sediului Aquavas/Goscom Vaslui, un bărbat în vârstă de 62 ani a căzut din picioare ca secerat. Doi elevi ai Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” și voluntari SMURD în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” Vaslui
au văzut cele întâmplate, au traversat imediat strada, au evaluat victima și au început să îi acorde primul ajutor, concomitent apelând și numărul unic pentru situații de urgenţă, 112.

Elevii au relatat dispecerului de serviciu că bărbatul se află în stop cardiorespirator, la fața locului fiind trimis de urgență echipajul și ambulanța SMURD pentru terapie intensivă mobilă (TIM). Așa cum au învățat la cursurile de prim ajutor, cei doi voluntari SMURD au început manevrele de resuscitare și au continuat până la sosirea ambulanței TIM. În cel mai scurt timp posibil, ambulanța SMURD a ajuns la fața locului, echipajul continuând manevrele de resuscitare. După ce a fost stabilizat, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.
Cei doi voluntari se numesc Maria Ignat (16 ani) și Ianis Bologa (17 ani), sunt elevi în clasele a-X-a respectiv a-XI-a din cadrul LMK Vaslui, aceștia devenind voluntari SMURD în anul 2023.
Chiar dacă cei doi elevi aveau emoții și se temeau să nu fi greșit în vreun mod, reacție firească, având în vedere că această a fost prima intervenție într-o situație de urgență reală, doctorul coordonator de pe ambulanța SMURD a fost încântat de intervenția celor doi tineri salvatori, medicul declarând că “voluntarii au acționat ca la carte, mărind considerabil șansele de supraviețuire a pacientului, prin acțiunea energică și sigură de până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă “.
În acest moment, pacientul este internat la Terapie Intensivă.

One thought on “Ianis și Maria, doi elevi de la LMK, au salvat viața unui bărbat care a suferit un infarct

Comentariile sunt închise.