Hoț de cai din Băcești, reținut

Un tânăr de 21 de ani, din comuna Băcești, a fost reținut de polițiști fiind bănuit de comiterea a trei infracțiuni de furt, fapte comise pe raza localității de domiciliu.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 6 Negrești au întocmit dosar de cercetare penală pe numele lui I. Benone, de 21 ani, din comuna Băcești, bănuit de comiterea a trei infracțiuni de furt. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că în seara de 14 aprilie a.c., acesta a sustras o cabalină lăsată de proprietar pe un imaș din spatele locuinței sale din comuna Băcești. Cabalina a fost recuperată și restituită părții vătămate.

De asemenea, în luna februarie a.c., acesta a sustras mai multe bunuri din anexele locuințelor altor două persoane din comuna Băcești.  Benone a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 ore pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, față de acesta fiind continuate cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

Furturile de animale pot fi prevenite dacă proprietarii și cumpărătorii de bună credință vor ține cont de următoarele sfaturi:

 • Nu lăsați animalele nesupravegheate pe câmp, în oboare, târguri deoarece acestea pot fi furate cu tot cu atelaje;
 • Efectuați semne particulare animalelor pe care le dețineți, pentru a putea fi recunoscute ușor în cazul în care au fost sustrase și rețineți exact semnalmentele acestora;
 • Pe timpul nopții, asigurați un iluminat corespunzător grajdurilor și montați sisteme de închidere care nu permit pătrunderea infractorilor;
 • În interiorul grajdurilor, pe timpul nopții, legați animalele cu lanț și lacăt de o bară metalică încastrată în beton;
 • În momentul cumpărării de animale, solicitați vânzătorului, biletul de proprietate și certificatul sanitar-veterinar ; nu încheiați târgul cu acesta până nu-i cunoașteți exact identitatea;
 • Nu cumpărați animale de la persoane care se grăbesc și solicită prețuri mici, mai ales în cazul în care acestea sunt de calitate, deoarece pot proveni din furturi.

2 comentarii la „Hoț de cai din Băcești, reținut

 • 20 aprilie 2017 la 21:49
  Permalink

  Păi de ce nu se face cu acte vinzi calul, vaca, porcul şi alte animale dacă nu ai act că întradevăr eşti proprietarul, nu se vinde. Şi odată cu vînzarea animalului se înmînează şi actual de proprietate al animalului. Iar dacă moare animalul medicul veterinar reține actual. Şi astfel nu vei mai vedea atîtea furturi. Dacă se încumetă vreo unul să cumpere fără acte, să fie pedepsit ca hoțul.

  Răspunde
 • 20 aprilie 2016 la 08:53
  Permalink

  pai iau dat drumul siacum este in libertate si sar putea sa mai fure si altele nu inteleg cum de iau dat drumul

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.