Hal de ministru! Raluca Turcan nu știe unde se află Vasluiul

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a fost pusă în dificultate de punctele cardinale, într-un interviu pentru Digi 24. Problemele au apărut când a trebuit să localizeze judeţul Vaslui.

Ministrul Muncii explica, în cadrul interviului, situaţia raportului angajaţi/pensionari în diferite zone din ţară. Când i s-a cerut să dea un exemplu de judeţ în care sunt 16 pensionari la 10 angajaţi, cel mai mare dezechilibru de acest fel din ţară, Raluca Turcan s-a referit la judeţul Vaslui. Ce a urmat a fost o cascadă de bâlbe, Raluca Turcan mutând judeţul Vaslui din regiunea Est în diverse regiuni, invocând regiunile Nord-Est şi Nord-Vest, pentru ca apoi să se refere la judeţele Teleorman şi Dolj.
Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a criticat-o dur pe Raluca Turcan pentru că a încurcat punctele cardinale atunci când a vorbit despre judeţul Vaslui. Birchall este de părere că „a devenit o modă” printre politicieni să vorbească peiorativ despre acest judeţ.

„A devenit aşa o modă printre politicieni, şi nu numai, să vorbească peiorativ despre judeţul Vaslui deşi habar nu au de acest judeţ, de vasluieni sau de problemele reale cu care se confruntă acest judeţ. Mă îndoiesc că doamna Turcan (sau alţii care şi-au făcut un obicei din a invoca judeţul Vaslui ca exemplu la orice este rău în ţara asta) a fost vreodată în Vaslui mai mult de câteva ore, în trecere, şi şi atunci probabil că a fost la vreo acţiune politică! (…) Poate doamna Turcan vorbeşte cu colegul de guvern şi de coaliţie domnul ministru al economiei Năsui şi vin cu propuneri concrete de măsuri pentru a crea locuri de muncă, pentru a facilita investiţiile într-un judeţ care nu are prea multe resurse naturale”, a scris Ana Birchall.