Haiduci de Codăești: au furat caii unui bărbat și l-au amenințat cu un cuțit

Trei bărbați din comuna Grajduri, județul Vaslui, au fost reținuți de către poliţiştii Secției nr. 2 Poliție Rurală Vaslui pentru săvârșirea infracțiunilor de talhărie și  furt.

 Polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, din comuna Grajduri, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie și furt.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în dimineața de 10 aprilie, cei trei bărbați s-au deplasat pe o pășune aflată în extravilanul satului Pribești, comuna Codăești, județul Vaslui, de unde au sustras două cabaline. Astfel, în timp ce unul dintre bărbați stătea de pândă într-o lizieră, ceilalți doi s-au urcat călare pe cabaline, moment în care au fost surprinși de unul dintre proprietarii animalelor, respectiv un bărbat de 60 ani, din comuna Codăești, județul Vaslui. Pentru a-și asigura scăparea, bărbatul de 22 de ani a scos un cuțit cu care a amenințat persoana vătămată.

În cursul zilei de 10 aprilie, împotriva bărbaților a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de 11.04.2020, bărbatul de 22 de ani a fost prezentat Judecătoriei Vaslui care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, pentru cei doi tineri de 18 ani s-a dispus cercetarea acestora în stare de libertate. Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților.