Greu la muncă, ușor la furat! Mașini prădate de un tânăr, la Bârlad!

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 24 de ani, din Bârlad, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în formă continuată, în municipiul Bârlad.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, din Bârlad, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, în formă continuată, în perioada  2020 – ianuarie 2023, în municipiul Bârlad.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit faptul că, persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi pătruns, fără drept, pe timpul nopții dar și ziua, în 6 autoturisme neîncuiate și neasigurate, parcate în diverse zone municipiul Bârlad, și ar fi sustras bunuri de valoare găsite în interior. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 5.000 lei.

La data de 13 martie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbatul cercetat a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta a a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a emis mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.