FOTO Incendiu devastator la Stănilești. O femeie a ars în propria casă

Astăzi, în jurul orei 08:oo, Dispeceratul comun ISU-SAJ al județului Vaslui a fost anunțat despre producerea unui incendiu de casă, în localitatea Budu Cantemir, comuna Stănilești. Din primele informații furnizate de apelant in interiorul casei s-ar afla și o persoana.

La fața locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD cu un echipaj de prim ajutor și o autospecială de primă intervenție și comandă cu 10 subofițeri și un ofițer din cadrul Sectiei de pompieri Huși. Totodată la fața locului a fost direcționată și ambulanță SMURD de terapie intensivă Mobilă de la Vaslui încadrată cu medic. La sosirea pompierilor militari la fața locului victima se afla in exteriorul casei și inconștientă. A fost preluată de către paramedicii militari și ulterior predată echipajului cu medic. Incendiul se manifesta in interiorul casei, la o camera cu destinația de bucătărie precum și la acoperiș,cu risc de propagare la întreaga casă formată din 3 camere și un hol.

În interiorul casei a fost găsită o femeie în vârstă de 70 de ani, stare de inconștiență. Aceasta prezenta arsuri pe mai bine de 80-90% din suprafața corporală.

În urma evenimentului au ars bunurile din bucătărie: mobilierul, tavan din lemn circa 16 mp, 3 uși din lemn și diverse textile precum și aproximativ 35 mp de acoperiș pe structură din lemn și învelitoare din tablă. S-au degradat in frigider, un geam și bunurile din dormitorul casei. Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost, cel mai probabil foc deschis în spații deschise ( aprinderea focului cu substanțe inflamabile – benzinăria de către proprietara).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.