Fost primar, condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu. În trecut, acesta a apărut pe toate paginile ziarelor

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au diminuat pedeapsa aplicată inițial lui Gheorghe Poede, de la 2 ani, la 1 an și 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Inițial, primarul fusese pedepsit de către magistrații din cadrul Judecătoriei Vaslui. 

“Inculpatul, în exercitarea atribuțiilor de primar al comunei Poienești, județul Vaslui, prin încălcarea obligațiilor legale, a conceput și semnat singur adresa din 7 mai 2015, înscris oficial al cărui conținut nu reflecta realitatea din Registrul agricol, provocând o vătămare importantă a drepturilor numitei M.B., în legătură cu judecarea unui dosar civil cu privire la proprietatea acelei suprafețe de teren, dosar finalizat în prima instanță prin admiterea acțiunii în constatarea uzucapiunii de 30 de ani.

De asemenea, el nu a rezoluționat și nici soluționat până în prezent cererea formulată de numitul F.I.P. pe 2 iunie 2014 în sensul de a direcționa petiția către autoritatea competentă a lua măsuri pentru constituirea unei comisii care să constate pagubele produse de inundații la culturile agricole înființate, neîndeplinindu-și îndatoririle de serviciu și cauzând în acest fel o pagubă de peste 10.000 de lei numitului F.I.P., care nu a mai putut întocmi dosarul pentru a primi ajutor de minimis”, au afirmat anchetatorii, citează cei de la BZI.

În perioada 2012-2016, Gheorghe Poede (78 de ani) a avut calitatea de primar al comunei Poienești.  În timpul mandatului sãu, fostul edil al comunei Poienesti, Gheorghe Poede, a ajuns pe toate paginile ziarelor din România, în urma unei aventuri cu Maricica, îngrijitoarea bisericii din sat. Aceasta a declarat că a fost violată de către edil, după ce soțul femeii i-a prins pe cei doi în fapt, pe patul unui chilier.