Festivalului Interjudeţean de Gimnastică şi Dans «Speranţa», la a V-a ediţie (galerie foto)

Personaje de legendă şi poveste, domniţe şi cavaleri, parcă abia coborâţi din sălile de bal, balerine mlădioase, soldaţi hotărâţi, albinuţe şi fluturaşi, ţărăncuţe delicate şi mândri feciori, au invadat miercuri, 31 mai, scena Teatrului de Vară Vaslui, la cea de V-a ediţie a  Festivalului Interjudeţean de Gimnastică şi Dans «Speranţa».

Organizat de Grădiniţa nr. 3 Vaslui, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Palatul Copiilor, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Asociaţia Învăţătorilor Vaslui, Grădiniţa “Agricola” Bacău, Grădiniţa “Prichindel” Botoşani, Grădiniţa cu PP nr. 39 Brăila, Grădiniţa cu PP “Norocel” Negreşti şi cu Grădiniţa nr 1 Huşi, pe scena concursului de la Vaslui au urcat  70 de formaţii şi ansambluri, cu peste 1.300 de copii. Formaţiile şi ansamblurile de dans din grădiniţele şi şcolile gimnaziale vasluiene, dar şi cele ale unor cluburi de elevi, s-au întrecut în frumuseţea costumelor şi în graţia mişcărilor menite să impresioneze juriul. Membrii acestuia au apreciat cu profesionalism fiecare evoluţie în parte, dar aprecierile cele mai calde au venit, fireşte, din partea spectatorilor,a părinţilor şi bunicilor, dar nu numai.

„Concursul organizat de noi reprezintă de fapt o pledoarie pentru dans, pentru mişcare. Dansul este unul dintre cele mai frumoase şi complexe sporturi. Înseamnă implicare şi responsabilitate, pentru că astfel copilul învaţă să se adapteze în grup, învaţă să respecte regulile acestuia, să asculte, să îşi ajute echipa la nevoie, să o încurajeze, trăieşte spiritul de competiţie.  Dansul este o modalitate eficientă de petrecere a timpului liber, iar un copil care se mişcă mult este un copil sănătos, un copil vioi, cu randament în tot ceea ce face pe parcursul unei zile. Dansul exprimă elegantă, siguranţă, expresivitate şi contribui la formarea unei ţinute frumoase, corecte, conferind mişcărilor supleţe, graţie şi agilitate. Sunt motive suficiente că să afirmăm că, indiferent de rezultatele obţinute în urmă jurizării, toţi copiii care au participat la Festival au fost câştigători“, a spus prof. Cristina Lefter, directorul Grădiniţei nr. 3 Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.