Festivalului-concurs “Constelaţia Necunoscută” a ajuns la cea de-a 50-a ediţie

Peste 100 de concurenţi, cu vârsta cuprinsă între 4 şi 25 de ani, au urcat la sfârşitul acestei săptămâni pe scena Casei de Cultură “Constantin Tănase” Vaslui, în cea de-a 50-a ediţie a Festivalului-concurs “Constelaţia Necunoscută”. O ediție aniversară, care s-a bucurat de o organizare de excepție, de concurenți și un juriu pe măsură,  la finalul căreia vor câștiga cei mai buni.

La sfârşitul acestei săptămâni, mai exact în perioada 25-26 septembrie, Casa de Cultură “Constantin Tănase” Vaslui, este nu numai organizatorul principal, ci și gazdă a celei de-a 50-a ediţii a Festivalului-concurs interjudeţean de muzică uşoară “Constelaţia Necunoscută”. Festivalul se desfăşoară pe două secţiuni: interpretare (pe categorii de vârstă) şi creaţie, unde avem 47 de piese în concurs.

”Renumele Festivalului a făcut ca în competiţie să se înscrie un număr de concurenţi, din toate zonele ţării: Baia Mare, Turnu Severin, Brăila, Iaşi Botoşani, Bacău, Galaţi, Suceava, Călărași, R,dar ne bucurăm însă şi de concurenţi din Republica Moldova, din Ucraina, Slovenia și Germania.Festivalul s-a deschis e sămbătă, la ora 9.30, cu o paradă a concurenţilor, în prima zi au urcat pe scenî cei 60 de concurenți înscriți la categoria de vârstă de până în 13 ani, după care am ținut să le arătăm și o frântură din orșul nostru și din istoria noastră, organizând o vizită la Curțile Domnești.  Și anul acesta am decis să avem un juriu internaţional, pentru că nu ne dorim cu orice preţ să aducem în prim plan interpreţii vasluieni, ci pe acei pe care îi recomandă talentul şi măiestria interpretării.  Astfel, din juriul fac parte profesionişti în domeniu: compozitorul Viorel Gavrilă (preşedinte), soprana Rossana Potenza, din Itlalia,  Iurii Levchyk  din Cernăuţi, Ucraina, Eugenia Ursu, din Republica Moldova, , interpreta Doina Moroşanu , George Vanvu, Radio Iaşi, compozitorii Claudiu Bulete, Marcel Iorga şi Dumitru Jijie, directorul Festivalului. Festivitatea de premiere se va desfăşura duminică, după recitalurile susţinute de Elena Herta și Tiana, câștigătoarele ediției precedente, de Doina Moroşanu şi de trupa HAPPY DAY Bacău. ”, ne-a precizat Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură “Constantin Tănase” Vaslui, principalul organizator al Festivalului.