Fenomen îngrijorător la Bârlad! Tot mai mulți tineri comit furturi

Poliţiştii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut 2 tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, la începutul lunii martie 2023, în municipiul Bârlad.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii ar fi pătruns, prin efracție, pe timpul nopții, într-un apartament din municipiul Bârlad, situat la parterul unui bloc de locuințe din strada General Vasile Milea, și ar fi sustras diverse bunuri de valoare (electrocasnice și obiecte de îmbrăcăminte). Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la peste 10.000 lei.

La data de 6 aprilie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de cei doi tineri cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Astăzi, 7 aprilie 2023, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. În cauză, un minor de 14 ani, din Bârlad, este cercetat în stare de libertate iar un alt minor, în vârstă de 16 ani, din Bârlad, este plasat sub control judiciar într-o altă cauză penală. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale.

Poliţiştii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un minor, în vârstă de 16 ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au documentat și probat activitatea infracțională a unui minor, bănuit de comiterea mai multor furturi, în municipiul Bârlad.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, minorul bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată ar fi sustras, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe telefoane mobile, din municipiul Bârlad. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la peste 6.000 lei și a fost recuperat în proporție de 30%.

La data de 6 aprilie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de acesta a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Astăzi, 7 aprilie 2023, minorul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a luat împotriva acestuia măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale.

One thought on “Fenomen îngrijorător la Bârlad! Tot mai mulți tineri comit furturi

Comentariile sunt închise.