Femeile frumoase, un pericol pentru sănătate

Persoanele care stau in preajma femeilor frumoase isi pun sanatatea in pericol, cel putin aceasta este concluzia unor oameni de stiinta de la Universitatea din Valencia, scrie telegraph.co.uk.

Numai cinci minute petrecute in prezenta unei femei frumoase ridica nivelul de cortizol, hormonul ce indica nivelul de stres, de natura fizica sau psihica, in organism si care este responsabil pentru declansarea bolilor de inima.

Desi cortizolul are un efect pozitiv asupra corpului in doze mici, nivelurile ridicate de cortizol pot agrava starea de sanatate a unor persoane, in special a acelora care sufera de boli de inima, diabet, hipertensiune si impotenta.

Acest efect este accentuat in cazul barbatilor care sunt de parere ca persoana de sex feminin in cauza apartine unor standarde inalte ce le depaseste pozitia acestora.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au testat 84 de studenti de sex masculin. Acestia au fost rugati sa stea intr-o camera si sa rezolve un puzzle Sudoku in prezenta a doua persoane straine, un barbat si o femeie. Atunci cand persoana de sex feminin a parasit camera, nivelul de stres al persoanei aflate in testare a ramas constant, insa atunci cand persoana de sex masculin a parasit camera, iar cea de sex feminin a ramas in compania persoanei testate, nivelul de cortizol al acesteia din urma a crescut.

“In urma acestui studiu am ajuns la concluzia ca pentru cei mai multi barbati prezenta unei femei atragatoare poate induce perceptia ca exista o oportunitate pentru a ii face curte acesteia. In timp ce unii barbati tind sa evite a fi in prezenta femeilor atragatoare, intrucat sunt de parere ca apartin unui categorii superioare, majoritatea barbatilor sunt tematori in prezenta acestora, iar aceasta retinere declanseaza un dezechilibru hormonal,” au declarat autorii studiului, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.