Elevii a trei clase de liceu și a unei de gimnaziu intră în ” scenariul roșu”

De astăzi, timp de două săptămâni, elevii a trei clase de liceu și a unei de gimnaziu intră în ” scenariul roșu”. Ei nu vor mai merge la cursuri și vor învăța   exclusiv online. Alte șapte unități școlare din județ care au aplicat scenariul „galben” la începerea școlii, vor  reveni în băncile școlilor

În urma modificării situației epidemiologice în câteva primării din județ, în cursul zilei de astăzi, 21 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui a adoptat două hotărâri în legătură cu modul de desfășurare a cursurilor școlare din câteva instituții de învățământ pentru următoarele 14 zile. Acestea au fost adoptate la solicitarea Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a trimis la Prefectură două adrese, prin care se aduc la cunoștința CJSU Vaslui propunerile consiliilor de administrație ale respectivelor unități de învățământ din județ în vederea aprobării schimbării scenariului în care va funcționa fiecare unitate în parte. Modificările sunt avizate inclusiv de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Astfel, Hotărârea nr. 22 din 21 septembrie 2020 prevede că se aprobă schimbarea scenariului de funcționare a unui număr de șapte unități școlare, începând cu data de 21 septembrie. Acestea sunt:

  • Școala Gimnazială nr. 1 Pușcași – structura Grădinița cu Program Normal Pușcași;
  • Școala Gimnazială nr. 1 Parpanița – Negrești;
  • Școala Gimnazială nr. 1 Tanacu;
  • Școala Gimnazială nr. 1 Vutcani;
  • Școala Gimnazială „D. Negruțiu” Pogonești;
  • Școala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Grivița și
  • Școala Gimnazială „ George Tutoveanu” Bârlad.

Toate vor trece din scenariul „galben”, ce presupune că în sălile de clasă vor fi prezenți preșcolarii și elevii din ciclul primar, precum și cei din clasa a VIII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în scenariul „verde”, potrivit căruia toți preșcolarii și elevii vor participa fizic la ore, cu respectarea tuturor normelor de protecție. Excepție vor face clasele a II-a B, a II-a D și a VII-a E din cadrul Școlii Gimnaziale „ George Tutoveanu” Bârlad, care vor rămâne în scenariul „galben”.

„Ca urmare a adresei ISJ Vaslui nr. 2940/21.09.2020, înregistrată la Instituția Prefectului – județul Vaslui cu nr. 15121/21.09.2020, prin care se aduc la cunoștința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ în vederea aprobării suspendării cursurilor școlare organizate în modalitatea «față în față» în trei unități de învățământ, avizate de DSP Vaslui și ISJ Vaslui, astăzi, 21 septembrie 2020, CJSU Vaslui întrunit în ședință extraordinară a adoptat Hotărârea nr. 23, prin care se aprobă suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea «față în față» în patru clase din trei unități de învățământ, în contextul confirmării a câte unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.09.2020”, precizează reprezentanții Prefecturii Vaslui.

Potrivit anexei Hotărârii nr. 23 din 21 septembrie 2020, în următoarele 14 zile, vor susține exclusiv cursuri online patru clase de la următoarele trei unități școlare:

  • Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui (clasa a XII-a E – un caz confirmat);
  • Școala Profesională Specială „Sfânta Ecaterina” Huși (clasa a IX-a C – un caz confirmat) și
  • Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad (clasa a IX-a F și clasa a VIII-a – un caz confirmat).

„În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea celor trei unități de învățământ va dispune realizarea unor activități obligatorii:  curățenia și aerisirea claselor / sălilor; dezinfecția curentă și terminală a spațiilor celor trei unități de învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; pe perioada celor 14 zile de suspendare, toți contacții direcți din cadrul unităților de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați / carantinați la domiciliu”, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Vaslui.