Două pistoale și o pușcă cu aer comprimat, ridicate de la doi bărbaţi din Tutova

Sâmbătă, 11 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și cei ai Postului de Poliție Tutova, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat două percheziții domiciliare pe raza localității Bădeana, comuna Tutova acționând pentru combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.

De la locuințele a doi bărbați, în vârstă de 31 de ani, respectiv de 35 de ani, polițiștii au ridicat trei arme neletale supuse autorizării (două pistoale și o pușcă cu aer comprimat) și 1.005 diaboluri din plumb, bunuri deținute contrar prevederilor legale. De asemenea, au fost găsite și mai multe tipuri de plante și substanțe  susceptibile a avea efect halucinogen, în acest caz cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui.

Armele și diabolurile au fost ridicate de polițiști în vederea efectuării de  cercetări în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

În conformitate cu prevederile Codului Penal, deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.