Două accidente rutiere în decurs de câteva minute

Astăzi, pe DN24 Vaslui-Iaşi, la nici 10 kilometri distanţă unul de celălalt, au avut loc două accidente de circulaţie, datorate neadaptării vitezei la carosabilul umed. Primul dintre ele, un Alfa Romeo, care circula din direcţia Vaslui-Iaşi, a părăsit partea carosabilă, intrând în şanţul de pe marginea drumului. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Moara Domnească, cu un autoturism Golf5, înmatriculat în Vaslui.

Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto, în condițiile unui carosabil umed, să evite bruscarea comenzilor vehiculului, să ruleze cu o viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, și să efectueze fiecare manevră numai după ce se asigură în prealabil.

În condițiile în care vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către șoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

Șoferii sunt obligați să respecte limita de viteză în localități și în afara lor, pentru că asta permite oprirea în condiții de siguranță atunci când apare o situație de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.