Ce faci dacă ești la volan și obosești? Îi încredințezi mașina prietenului, fără permis corespunzător

Ieri, doi februarie, în jurul orei 15, un bărbat de 25 de ani din judeţul Vaslui a fost depistat şi înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea autoturismul cu remorcă tip platformă auto pe DN 17 din comuna Poiana Stampei cu viteza de 77 km/h în localitate, limita legală fiind de 50 km/h (+27 km/h), motiv pentru care, a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice.

În urma verificării documentelor ansamblului de vehicule, poliţiştii au constatat faptul că, masa maximă autorizată a autoturismului este de 3.500 kg, iar a remorcii este tot de 3.500 kg, permisul de conducere categoria “B”, prezentat de conducătorul auto, nefiind corespunzător.

Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că, un bărbat de 26 de ani tot din judeţul Vaslui aflat în autoutilitară i-a încredinţat ansamblul auto spre a-l conduce bărbatului de 25 de ani, întrucât el era obosit.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 25 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, sau a unui ansamblu de vehicule de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul”, iar bărbatul de 26 de ani sub aspectul comiterii infracţiunii de “încredinţarea unui vehicul unei persoane al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul”, ce va fi soluţionat procedural.