Doi tineri, reţinuţi după ce au furat 24.000 de lei din casa unor bătrâni

Doi tineri au fost reţinuţi pentru furt calificat după ce au intrat în casa unor vârstnici din localitatea Rugăria, comuna Voinești şi au furat suma de 24.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, cei doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 22 de ani, din aceeaşi localitate, au sărit gardul şi au forţat o fereastră reuşind să intre în casa celor două persoane vătămate, de unde au sustras suma de bani.

“Poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Iana au documentat şi probat activitatea infracţională a doi bărbaţi, în vârstă de 22, respectiv 18 ani, din localitatea Rugăria, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în noapte de 3 spre 4 iulie, bărbaţii cercetaţi ar fi pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea locuinţei persoanelor vătămate, un bărbat în vârstă de 86 de ani şi o femeie în vârstă de 74 de ani, din localitatea Rugăria, iar ulterior, prin forţarea unei ferestre, ar fi pătruns în locuinţa acestora, de unde ar fi sustras suma de 20.400 de lei. Prejudiciul creat în urma săvârşirii infracţiuni a fost recuperat în proporţie de 80%”, precizează un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a bărbaţilor.