Doi tineri din Iana au snopit un bătaie un bărbat de 46 de ani

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați, în vârstă de 23, respectiv  29 de ani, din localitatea  Bogești, comuna Pogana, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în data de 21 ianuarie 2022, ora 22:00, pe fondul unei stări conflictuale spontane, cele două persoane cercetate ar fi provocat scandal și ar fi agresat persoana vătămată, un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, în timp ce se aflau într-un spațiu comercial din localitatea Bogești. 

În data de 22 ianuarie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii bârlădeni au luat față de cei doi bărbați, în vârstă de 23 de ani, respectiv 29 de ani, măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore.

De asemenea, cei doi bărbați erau cercetați și într-un alt dosar, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Astfel, în cursul lunii decembrie 2021, împotriva lor a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. 

În cauză, s-a dispus reunirea celor două cauze penale, iar în data de 9 februarie 2022, Judecătoria Bârlad a admis propunerea formulată de către procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad și a înlocuit măsura controlului judiciar cu măsura arestării preventive, pentru ambii bărbați, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a celor două persoane.