De Rusalii, festival folcloric judeţean la Zăpodeni

De Rusalii, în ziua de duminică, 19 iunie 2016, începând cu orele 12, la  Căminul Cultural Zăpodeni se va desfășura cea de-a IV-a ediție a Festivalului județean al cântecului popular pentru copii “Muguri de tezaur”, cu participarea a peste 150 de copii, cu vârsta între 5 și 16 ani, din mai multe comune din județul Vaslui.

Festivalul este organizat pe secțiuni: individual (vocal și instrumental) și grupuri folclorice (vocale, vocal-instrumentale, tarafuri, orchestre). La finalul concursului, va avea loc un spectacol susținut de ansamblurile de dansuri “Hora Zăpodenilor”, din Zăpodeni, și “Codrenii”, din Târzii, cu un recital al interpretului de muzică populară Igor Rusu din Republica Moldova. Juriul este format din specialiști ai muzicii populare, respectiv dirijorii: Ciprian Chițu (Ansamblul Folcloric “Teodor Burada” al
Universității de Arte “George Enescu” – Iași), Cristian Năstase (Orchestra “Rapsodia Vasluiului”) și Valerică Petraru (Ansamblul Folcloric “Trandafir de la Moldova” – Huși). Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, în colaborare cu Primăria Comunei Zăpodeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.