De astăzi, Vasluiul a intrat în sărbătoare (galerie foto)

Începând de astăzi, timp de patru zile, vasluienii se bucură de manifestările înscrise în programul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui.  Startul a fost dat dimineață, de Vasile Pavăl, primarul orașului, care a declarat, oficial, deschise Zilele Vasluiului, invitând locuitorii orașului să se bucure de patru zile de sărbătoare, în care activitățile culturale se vor împleti cu cele sportive sau distractive.

Activitățile au debutat în foaierul Primăriei, cu vernisarea unei  expoziţii de pictură a artistului plastic Carmen Mocanu. Un moment artistic, susținut de Corala „Fantasia” și de ”The Vocals Quartet” a precedat parada a personajelor de poveste pe traseul deja tradiţional pentru parada de deschidere: str. Spiru Haret –str. M.Kogălniceanu – Parcul Copou.

Actori, personaje de poveste, animatori stradali, acrobați pe catalige, statui vivante, majorete, grupuri sportive, dar şi reprezentanţii Consiliului Local şi cei ai Primăriei Vaslui, în frunte cu primarul Vasile Pavăl, au transformat strada într-o scenă viu colorată, admirată de trecătorii care au privit încântaţi parada.

În Parcul Copou, copii, părinți și bunici s-au bucurat de aventurile “De pe meleagurile lui Ion Creangă – Păcală şi Tândală”, prezentate de trupa de teatru „Funny Art”, dar și de spectacolul de muzică şi dans susținut de elevii de la Palatului Copiilor “Constantin Didilescu” Vaslui

Tot Parcul Copou găzduiește în această perioadă și expoziţia foto a aceleeași Carmen Mocanu, “Vasluiul prin obiectiv – 100 de ipostaze ale aceluiaşi oraş”,

În paralel, la sala ”Arta” a Muzeului Judeţean “Ştefan cel Mare” Vaslui a avut loc  vernisajul expoziţiei de grafică semnată de Octavian Gălăţianu, o suită de lucrări care redau imagini citadine cu clădiri de patrimoniu din Vaslui, Bârlad, dar și din țară și din Chișinău, alături de natură statică și de compoziție liberă. Tehnica folosită de artist este una inedită, grafica este lucrată direct pe spatele sticlei expuse, astfel, fața lucrării conține detaliile realizate inițial și care dau expresivitate imaginii. Expoziția, organizată de prof. dr. Ramona Maria Mocanu, managerul al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și de muzeograful Marian Antoniu,  va putea fi vizitată până la data de 24 august.

Corala Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi a susținut un recital la Curţile Domneşti, de la Biserica “Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, iar de la ora 16.00, în Parcul Copou, tinerii instrumentiști au făcut o demonstrație a virtuozității lor, iar  The Vocals Quartet (Delia Muntean, Liviu Muntean, Ciprian Chiţu, Ionuţ Urdeş) a susținut un recital de muzică clasică

În fiecare dintre cele patru zile de sărbătoare, Casa de Cultură “Constantin Tănase” găzduiește Centenarul Filmului Românesc. Acesta a debutat în această seară cu o proiecţie film documentar dedicat Centenarului Marii Uniri, expoziţie documentară AGERPRES: ”România – Evoluţie”, urmată de proiecţia filmului “Felix şi Otilia”, în regia lui Iulian Mihu.

De la ora 20.00, vasluienii sunt invitați în  Centrul Civic  al orașului, acolo unde vor evolua mai întâi tinerii artiști ai orașului, câștigători a numeroase premii la concursurile de gen. De la ora 21.45  pe scenă va urca trupa  “Butterflies in my stomach”, iar de la ora 22.30  membrii trupei ”Voltaj” promit că vor crea o atmosferă incendiară,  ”ca la 20 de ani”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.