Dansuri populare, tur ciclistic și concert folcloric de Ziua Portului Popular

La Vaslui, Ziua Portului Popular a fost marcată duminică, 13 mai, printr-o suită de acțiuni la care au participat sute de vasluieni. Manifestările au debutat în Centrul Civic al orașului, cu un flash mob, mai exact cu o suită de dansuri populare. Și dacă în hora imensă s-au prins mai întâi artiștii de la Ansamblul ”Hora Vasluiului” și cei de la Școala de dansuri populare ”Virginel Solomon”, la final spectatorii și-au făcut curaj și li s-au alăturat.

A urmat un tur ciclist, intitulat generic ”Cochete în ie, pe biciclete”, pe traseul Centrul Civic, bld. Stefan cel Mare, Silver Mall, Bld. Stefan cel Mare, str. Victoriei (Buium), str. W.Maracineanu, str. Nicolaie Iorga, bld. M. Kogalniceanu, Copou. În Parcul Copou a avut loc premierea participanților la turul ciclist, dar tot aici s-a desfășurat și un spectacol folcloric și ateliere de dans pentru toți cei dornici să învețe.

Organizatorii acestui eveniment au fost și de această dată Consiliul Județean Vaslui, prin Centrul Județean pentru conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui și Primăria Vaslui, în parteneriat cu Școala de dans ”Virginel Solomon” și Pilates Vaslui.  (Mihaela Zărnescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.