Cu Sorin Onişor, pe coclauri vasluiene

Aproximativ 40 de vasluieni, fotografi amatori şi profesionişti din Vaslui, s-au reunit vineri, 20 ianuarie, la Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, la deschiderea proiectului iniţiat de Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, iIntitulat sugestiv “Satul vasluian – tradiție și actualitate”. La întâlnire a fost prezent, alături de Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui şi de Ciprian Trifan, vicepreşedintele Consiliului  Judeţean Vaslui şi Sorin Onişor, unul dintre cei mai apreciaţi fotografi ai momentului, cel care va coordona dealtfel întreg proiectul.

După o prezentare sumară a proiectului, făcută de Lucian Onciu, iniţiatorul acestuia,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean a exprimat dorinţa instituţiei  de a susţine acest demers, al cărui scop final este de a promova frumuseţea meleagurilor şi a oamenilor din judeţ. “Produsul final al acestui proiect va fi un album foto. Vrem ca cei care vor privi acest album să aprecieze frumuseţea meleagurilor vasluiene, şi să vadă adevărata faţă a oamenilor care trăiesc pe aceste meleaguri. Din nefericire, Vasluiul nu este un judeţ foarte bine promovat, chiar dacă aici se fac lucruri frumoase. Această frumuseţe “ascunsă” cred că o veţi descoperi dumneavoastră, în timpul peregrinărilor din acest acest an, şi o veţi arăta lumii întregi. Susţinem proiectul şi vă dorim mult succes”, a spus Ciprian Trifan.

“Este pentru prima dată când o instituţie susţine un astfel de proiect. Nu am mai întâlnit o astfel de iniţiativă, nu am mai văzut ca un consiliu judeţean să susţină mişcarea fotografilor dintr-un judeţ. Nu pot să apreciez acest lucru şi să sper că vor profita cât mai mulţi de această oportunitate. Eu nu am fost prea mult prin Vaslui, dar  pot să spun că România este o ţară ofertantă, cea mai frumoasă din Europa. În România există viaţă. Avem toate formele de relief, avem Delta, avem toate anotimpurile şi avem satele! Extrem de pitoreşti, bine conservate unelec dintre ele, locuri în care tradiţiile s-au păstrat şi în care oamenii încă mai pot spune poveşti. Toate acestea vă invit să le descoperim împreuna în următoarea perioadă”, a lansat invitaţia Sorin Onişor.

Deşi prima deplasare din proiect a fost planificată în primele zile ale lunii februarie, Sorin Onişor a lansat propunerea ca cei disponibili să îl însoţească astăzi într-o primă sesiune de fotografie în aer liber. Aşa se face că 15 vasluieni înscrişi în proiect l-au însoţit astăzi pe maestru în localitatea Chiţoc, profitând de prilej pentru a pune întrebări şi a afla cât mai multe din tainele unui fotograf de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.