Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Cu mâna pe volan şi cu alcoolul în cap - Ziarul de Vaslui

Cu mâna pe volan şi cu alcoolul în cap

În ultimele zile, polițiștii au identificat în trafic cinci persoane care au încălcat normele legale privind circulația pe drumurile publice. Patru dintre acestea, printre care şi o femeie de 43 de ani, se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.  În cauză, au fost întocmite  dosare  penale sub aspectul săvârșirii  de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, fapte prevăzute de Codul Penal.

În această săptămână, polițiștii Biroului Rutier Bârlad au fost sesizați despre producerea unui accident de circulație soldat cu pagube materiale petrecut pe strada Vasile Lupu, din municipiul Bârlad. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că persoana care a condus autoturismului implicat în eveniment se numește M. Ionel, de 40 de ani, din comuna Zorleni. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a indicat o valoare de 0, 69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși, pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu au observat pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Huși, o femeie care se afla lângă un autoturism și obstrucționa traficul rutier pe ambele sensuri de mers. Femeia a fost identificată ca fiind T. Maricela, de 43 de ani, domiciliată în comuna Arsura. S-a procedat la testarea acesteia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că a condus autoturismul din localitatea Arsura pana în municipiul Huși, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Municipal Huși unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele femeii s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii Postului de Poliție Solești au întocmit dosar penal pe numele lui A. Constantin, de 26 de ani, din municipiul Iași. Tânărul a condus un autoturism cu numere provizorii pe DC 9 Solești, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autovehiculul a derapat și a părăsit partea carosabilă, suferind avarii. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că valabilitatea autorizației provizorii de circulație a autoturismului era expirată. Mai mult, tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Deoarece tânărul emana halenă alcoolică, i-a fost solicitată de către polițiști testarea cu aparatul alcooltest însă acesta a refuzat. A. Constantin a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Lui A. Constantin i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat,  conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad și Biroului Ordine Publică Bârlad, pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au procedat la oprirea regulamentară a unui conducător auto care se deplasa cu autovehiculul pe strada Vasile Lupu din municipiul Bârlad și nu avea montată în partea din față plăcuța cu numărul de înmatriculare. Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind
B. Florin, de 22 de ani, din comuna Zorleni. Deoarece acesta prezenta halenă alcoolica, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. B. Florin a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad și Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bârlad, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Bârlad un autoturism care prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind P. Mihnea, de 18 ani, din municipiul Bârlad. În urma verificărilor efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto s-a stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, s-a stabilit faptul că mașina avea expirată autorizația provizorie de circulație din luna noiembrie 2016.  Tânărului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.