Criminalul din Zorleni a fost prins! Juca la păcănele și bea bere ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

După comiterea crimei, polițiștii au răscolit câteva ore bune până au dat de autor, care este nimeni alticineva decât fostul soț al femeii ucise. Acesta se afla într-un bar dintr-o comună din apropiere, unde juca la păcănele și consuma bere, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Acesta a fost încătușat și dus la audieri la Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Autorul crimei are 45 de ani și se numește Galan D. O cunoscuse pe Cristina încă de când aceasta avea 14 ani, au construit o casă și au făcut patru copii. De la un timp, bărbatul începuse să dezvolte tulburări psihice, având o predilecție pentru piromanie (Formă de tulburare psihică în care bolnavul simte impulsul nestăpânit de a da foc, de a distruge prin foc). Vecinii ne-au spun că acesta a încercat de aproximativ zece ori să ardă casa și gospodăria. Pe 25 ianuarie 2021, bărbatul și-a dus la capăt “promisiunile”, dând foc casei, care a ars din temelii, nemaiputând fi salvat nimic.

Sătulă să suporte toate nebuniile bărbatului și rămasă fără un acoperiș deasupra capului, Cristina a dat divorț și s-a mutat din gospodăria în care a trăit mai bine de jumătate din viață cu Puiu, așa cum îl alinta aceasta. A obținut nu mai puțin de trei ordine de protecție pentru a scăpa de fostul soț gelos, dar cu toate acestea, Galan D a mers în seara de 3 februarie în casa unde se refugiase Cristina, iar sub pretextul că dorește să își vadă copiii, a intrat în casă, s-a luat la ceartă cu fosta soție, după care a înjunghiat-o în inimă. Până să ajungă medicii de pe ambulanță, din cauza hemoragiei masive, femeia și-a dat sfârșitul. Mai grav e că, la scenă a participat și fiul cel mic al celor doi, în vârstă de doar patru ani.

Galan D. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Bărbatul riscă să ispășească o pedeapsă de până 25 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

One thought on “Criminalul din Zorleni a fost prins! Juca la păcănele și bea bere ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Comentariile sunt închise.