Crăciun de foc pentru pompierii vasluieni

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere și un echipaj pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Barboși, comuna Hoceni.
La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, a trei camere și exista pericolul de propagare la o casă aflată în apropiere. La intervenție a participat și SVSU Hoceni cu o autospecială de stingere cu apă.
Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră și jumătate.
Au ars: acoperișul din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați, trei uși și trei ferestre, un TV, un frigider, diverse piese de mobilier și produse textile.
Au fost degradate: acoperișul pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, un TV, o mașină de spălat, o mașină de gătit și o mașină de cusut.
A fost salvată locuința din imediata vecinătate. Nu au fost victime.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din municipiul Bârlad, pe strada Slt. Pogonat.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului și a două camere, existând pericolul de propagare a focului la un autoturism aflat la un metru de casă, autovehicul căruia proprietarii nu îi găseau cheile.
Nu au fost victime.
Au ars: acoperișul pe o suprafață de de aproximativ 60 metri pătrați, patru covoare, două ferestre, o ușă, piese de mobilier aflate în locuinț, diverse textile și documente.
Au fost degradate: tencuiala pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați, plafonul pe o suprafață de circa 20 metri pătrați, un TV un frigider, diverse textile.
Au fost salvate restul locuinței și autoturismul aflat în apropiere.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un fânar din localitatea Pușcași, comuna Pușcași.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la un depozit de furaje și exista pericolul de propagare la o locuință și un adăpost pentru animale. S-a acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor imobile aflate în pericol. După aproximativ două ore incendiul a fost lichidat. Nu au existat victime.
Au ars aproximativ trei tone de furaje.
Au fost degradate circa patru tone de furaje. Pompierii militari au salvat casa și adăpostul de animale.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis.
În acest caz, cercetările sunt continuate de polițiști.