Contrabandă cu țigări în PTF Albița

In ziua de 2 februarie, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au desfășurat o acțiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu țigări în PTF Albița.

În cadrul acțiunii desfășurate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra unui ansamblu de vehicule prezentat la controlul de frontieră pe sensul de intrare în țară, format dintr-un autocamion și o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova, condus de cetățeanul român Vladimir B., în vârstă de 50 de ani. Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta încălțăminte din R. Moldova pentru o societate comercială din Italia.

Pe timpul controlului efectuat, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse în capitonajul cabinei autocamionului, în scopul sustragerii de la control, 10.000 țigarete, de diferite mărci, de proveniență R. Moldova.

Față de cele constatate, șoferul autocamionului a declarat că achiziționase țigările în vederea obținerii unui profit din revânzarea lor pe teritoriul Italiei.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării țigaretelor în valoare totală de 2.500 lei și sancționarea contravențională a persoanei cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.