Concurs: “Mesajul meu antidrog”

 

Vineri 12 februarie, la Biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vaslui a lansat  ediţia a XIII-a a concursului naţional “Mesajul meu antidrog”, având ca temă “Colorează-ţi viaţă altfel…fără droguri”.

Ediţia a XIII-a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie-iulie, în cadrul instituţiilor din învăţământul gimnazial şi liceu din toate judeţele ţării, pe următoarele secţiuni: eseu literar, arte vizuale(grafică,desen), film scurtmetraj, spot, sport (la nivel judeţean).

Criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

“Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog. Parteneri în acest proiect, alături de ANA, sunt inspectoratele şcolare judeţene, direcţiile judeţene de tineret şi sport, organizaţii neguvernamentale şi autorităţi locale.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri, reducerea cazurilor de noi consumatori  în rândul populaţiei din învăţământul gimnazial şi liceal, iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare, în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber. E -Persoana de contact: subcomisar de poliţie Ema Păvăleanu – psiholog CPECA Vaslui , telefon 0235314000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.