Concert pascal „Hristos a înviat!”

Sunt deja ani de zile la rând de când, în preajma marilor sărbători creştine, Primăria municipiului Vaslui organizează evenimente culturale specifice ca formă de manifestare artistică, oferind vasluienilor un mod inedit de a celebra momentele unice de peste an.

afis Concert pascal 2018Despre artiştii noştri oaspeţi din ţară vă putem dezvălui câteva aspecte, lăsându-vă însă să îi descoperiţi întru totul pe data de 10 aprilie:

Marius Ciprian Pop este preot misionar al Patriarhiei Române, interpret de muzică populară tradiţională şi director adjunct al Centrului Cultural al Ministerului de Interne.

Născut pe 1 septembrie 1976 la Cluj-Napoca, a crescut mai mult la bunicii materni, în satul Filea de Jos, dincolo de pădurea Făget de la marginea capitalei Ardealului, ceea ce îl face să se declare, cu mândrie, ţăran.

“În mine s-au întipărit toate mirosurile – de la cel al brazdei de pământ întoarsă de plug şi cel al iernii, până la cel de fân cosit proaspăt şi de ştergare noi, prinse la icoană – şi toate trăirile profunde ale unui ţăran, cum e emoţia născută de bătaia unui clopot, care îi cheamă pe credincioşi la rugăciune”.

La Filea de Jos a învăţat să se roage şi să cânte, dar nu s-a imaginat nici preot, nici cântăreţ. Pentru el, rugăciunea şi cântecul erau doar moduri de a-şi manifesta dragostea pentru Dumnezeu şi pentru neamul românesc.

Cunoscuta interpretă, compozitoare, realizatoare de emisiuni radio şi tv Paula Seling s-a născut pe 25 decembrie 1978 în Baia Mare, părinţii săi – Maria Seling (profesoară de matematică- fizică) şi Ruben Seling (preot) – fiind originari din localitatea maramureşeană Remetea Chioarului.

A absolvit Colegiul „Gheorghe Șincai” din Baia Mare în 1997, iar apoi Școala Superioară de Jurnalistică din București. A studiat canto și pian.

A cântat alături de Al Bano, Anita Doth (solista trupei 2 Unlimited), Tony Hawks și în deschiderea concertelor extraordinare susținute în România de Joan Baez (27 iunie 1997), Chick Corea (9 noiembrie 1998), Michael Bolton (7 iulie 2007), Beyonce (26 octombrie 2007).

Înregistrând până în prezent 16 ediţii discografice, în palmaresul ei se regăsesc numeroase nenumărate premii și trofee:

 • Locul I – Festivalul de la Mamaia, sectiunea Creație, cu piesa “Prin ochii tăi pot visa” (Muzica: Cristian Faur, Versuri: Dana Dorian)
 • Trofeul festivalului Cerbul de Aur din Brașov (2002) cu piesele Noapte caldă (compoziție proprie, în varianta din limba engleză, If You Want It) și That Old Devil Called Love
 • Cea mai bună voce feminină din România la Premiile Industriei Muzicale Românești (2002)
 • Cea mai bună artistă într-un videoclip la Video Music Awards MTV România (2002)
 • Premiul „Femeia anului 2002” acordat de revista Avantaje
 • Trofeul festivalului Mamaia (1997) cu piesa Trurli
 • Șlagărul anului la secțiunea „șlagăre pop-rock” – Mamaia ’99 cu piesa Ploaie în luna lui Marte (Nicu Alifantis/Nichita Stănescu)
 • Trofeul „Aurelian Andreescu” – București, 1996
 • Trofeul Armonia, Festivalul pentru Copii și Tineret – București, 1996
 • Locul I la Festivalul Ursulețul de Aur – Baia Mare, 1996;
 • Premii internaționale la festivalurile „Fidof” din Cesme (Turcia), Skopje (Macedonia), La Valletta (Malta)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.