Comunicat de presă PNL Vaslui: „primarii Nixon și Tamaș s-au situat singuri în afara statutului partidului”

Referitor la ultimele evenimente relatate pe diferite căi de comunicare, de unii aşa-zişi membri PNL, privind un eventual conflict în PNL Vaslui vă comunicăm următoarele:

Încă din aprilie 2017, după alegerile interne din PNL Vaslui, un grup din cei care au pierdut alegerile, refuzând să accepte rezultatul votului, a încercat permanent să destabilizeze Organizatia Judeţeană prin numeroarse acţiuni, atât în interiorul PNL Vaslui, cât şi în exterior.

Rând pe rând, respectivii au formulat numeroase contestaţii, în forurile naţionale ale PNL, cât şi în instaţă. Până acum, toate aceste contestaţii au fost respinse, atât de Comisia de Arbitraj a PNL, cât şi de instanţele de judecată. Încercarea lor de destabilizare continuă însă.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, a membrilor şi simpatizanţilor PNL, facem în continuare câteva precizări, referitoare la unele situaţii concrete.

Referitor la situaţia din Organizaţia PNL Ghergheşti.

În cursul anului 2017, domnul primar Ibănescu Nixon, a solicitat conducerii judeţene excluderea din partid a mai multor consilieri locali PNL, pe motiv că aceştia se opun proiectelor iniţiate de primar. Din analiza făcută în BPJ a PNL Vaslui, a rezultat, însă, că aceştia susţin proiectele şi că exista din parta primarului un comportament necolegial şi discreţionar. El încearcă să schimbe viceprimarul comunei, membru PNL, pe motiv că aşa doreşte el. Precizăm că în mandatul 2012-2016, primarul Ibănescu Nixon a schimbat viceprimarul comunei de 6 ori! Acelaşi mod de lucru doreşte să îl impună şi în acest mandat. Mai mult, același primar a adus la sediul PNL Vaslui un document prin care viceprimarul comunei demisiona din funcţie. Semnătura de pe acest document este contestată însă de viceprimar şi în prezent se află pe rolul instanţei un dosar în care primarul este acuzat de falsificarea unei semnături.

Până la pronunțarea instanței, PNL Vaslui nu va lua nicio decizie privind excluderea din partid a consilierilor PNL Ghergheşti, iar acest lucru l-a determinat pe domnul Ibănescu Nixon să declanşeze acum o campanie de denigrarea a conducerii judeţene.

Pe data de 18.09.2018, primarul Nixon Ibănescu și primarul Tamaş Ciprian au venit, neinvitați, în şedinţa BPJ Vaslui, care se desfăşura în sediul PNL Huşi, şi au avut un comportament nedemn de funcţia pe care o deţin. Au ţipat într-una, au adus acuze, au jignit conducerea judeţeană şi au cerut să se ia decizia de excludere a consilierilor locali PNL Ghergheşti.

La intrarea în sediu, cei doi au început să înregistreze video ședința, au făcut poze şi ulterior au contactat o parte a presei pentru a da o „exclusivitate” pe un subiect de scandal din PNL Vaslui.

Un astfel de comportament, necivilizat şi violent, nu a putut fi tolerat de către membrii BPJ Vaslui, iar cei doi au fost rugaţi să se calmeze sau să părăsească sala.

Cum cei doi au continuat în acelaşi mod conflictual, Preşedintele PNL Huşi, gazda şedinţei, domnul avocat Radu Bobîrnat, i-a rugat să părăsească sala, în caz contrar se va apela la poliţie pentru a restabili ordinea.

Membrii BPJ au luat decizia, normală de altfel, de a părăsi sala, numai că cei doi recalcitranți au refuzat să facă la fel, ei aşteptând apariţia poliţiei. Au fost legitimaţi şi averizaţi verbal să dea dovadă de un comportament civilizat, în caz contrar riscând sancţionarea cu amendă.

Reveniţi în sală, membri BPJ a PNL Vaslui au votat ca cei doi să nu mai poată participa la şedinţă.

Încercarea ulterioară a domnilor Ibănescu Nixon şi Tamaş Ciprian de a crea un eveniment din acest incident, provocat de ei, dovedeşte încă o dată dorinţa unui grup de membri, sau foşti membri PNL, de a întreţine o stare de conflict. Ei vor să arate că în Organizaţia Judeţeană nu există stabilitate.

Tăria cu care acest grup de 4-5 persoane încearcă permanent să destabilizeze PNL Vaslui ne dă încrederea că suntem pe un drum bun.

Complicitatea, politicianismul de cumetrie, colaborarea în subteran cu PSD, nu le mai sunt acceptate membrilor PNL Vaslui!

Prin urmare, având în vedere poziția adoptată de cei doi, atitudinea pe care o au față de colegi, modalitatea de a face opinie separată și independentă de interesele PNL Vaslui și ale electoratului său, nu demonstrează decât un singur lucru: primarii Nixon și Tamaș s-au situat singuri în afara statutului partidului!

 

Departamentul de Comunicare, PNL Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.