CJRAE Vaslui-10 ani de educație

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă  Educaţională (CJRAE) Vaslui aniversează zece ani de activitate în educație. Cu acest prilej, joi, 2 noiembrie , în Sala de conferințe a instituției, s-a desfășurat cea de-a IV ediție a Simpozionului Național ”Educația pentru toți – experiențe de succes și noi provocări”, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. La  manifestare au participat atât reprezentanții instituției organizatoare, cât și consilierii școlari, profesorii logopezi, psihologii, pedagogii și psihopedagogii speciali din cadrul instituției, dar și invitați, reprezentanții instituțiilor partenere în derularea activităților: prof Gabriela Plăcintă, inspector general al ISJ Vaslui, Vasile Mariciuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui, Roxana Hriscu, director adjunct al Direcției Generale de asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui, prof. Cristinel Popa, directorul Casei Corpului Didactic Vaslui, directori de unități școlare.

”Suntem aici, de 10 ani,  să oferim sprijin celor care au nevoie, să dovedim că se poate face o educație de calitate, cu profesionalism. (…)Suntem o instituție care oferă servicii de consiliere psihopedagogică și orientare școlară și profesională, servicii de terapie a tulburărilor de limbaj, servicii de evaluare și orientare școlară copiilor/tinerilor cu cerințe educaționale speciale. Beneficiarii noștri, direcți sau indirecți, sunt preșcolarii, elevii, părinții, cadrele didactice și, nu în ultimul rând, comunitatea locală. Ne putem mândri nu numai cu faptul că suntem printre primele cinci instituții de acest gen înființate în țară, dar și că suntem printre primele trei în ceea ce privește calitatea serviciilor și proiectelor desfășurate, că suntem consultați de fiecare dată când se fac modificări legislative în domeniu, iar părerea noastră chiar contează.  Astăzi, la ceas aniversar, le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături pe parcursul celor 10 ani de existență”, a spus Daniela Laic, directorul CJRAE Vaslui. Aceasta a apreciat susținerea oferită de Consiliul Județean Vaslui, dar și cea a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

”Eu mă consider ca făcând parte din această instituție. Am avut nevoie întodeauna de CJRAE și ne-am regăsit în proiecte comune. Când am venit la ISJ, unul din obiectivele pe care mi le-am stabilit a fost să integrăm copii cu cerințe educaționale speciale. Acum pot să spun că, împreunaâ cu CJRAE am reușit să avem rezultate pe fiecare problematică: abandon, violență, copii cu părinți plecați în străinătate. S-a muncit mult și s-au realizat documente bine elaborate, care au devenit modele de bună practică în domeniu, iar rezultatele sunt evidente”, a afirmat inspectorul general al ISJ Vaslui, prof. Gabriela Plăcintă.

Alocuțiunile autorităților au conbtinuat cu lucrările simpozionului, derulat pe patru secțiuni: ”Consiliere şi orientare şcolară”- moderat de Nacu Octavia și Băetu Simona, ”Educația specială –  o educație integrată prin centrele şcolare de educație incluzivă”, moderat de Racoviță Daniela și Stănciulescu Paula , ”Pregătire profesională şi  integrare  socială”, moderat de Câmpianu Gina și Lefter Elena și ”Parteneriat eficient pentru egalitate de şanse”, moderat de Sîntimbrean Felicia și Grama Liliana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.