Cimitir vandalizat la Șuletea

Persoane necunoscute (încă) au pătruns în cursul nopții trecute în incinta cimitirului din localitatea Șuletea, vandalizând mai multe morminte și distrugând 42 de cruci.

Ciprian Robert Tamaș, primarul comunei, a postat, pe o rețea de socializare, mai multe fotografii cu mormintele vandalizate. ”Azi-noapte, cimitirul din Șuletea a fost vandalizat! Așteptăm poliția, sperăm să fie găsiți nemernicii! Avem indicii pentru a ajuta ancheta poliției! Să vă ferească Dumnezeu de blestemele oamenilor, doar ei știu ce sacrificii au făcut să poată cinsti memoria celor dragi plecați dintre noi!”, a scris primarul comunei.

Localnicii au reacționat prompt, cu indignare: ”Doamne ferește! Nici in cimitir numai este linistea cuvenita” ,”Probabil au fost adolescenți beți care au vrut să o facă pe grozavii. Nu poți avea nimic de câștigat, făcând așa ceva. Foarte urat!”, ”Ferească Dumnezeu! Nu mai au nici credintă, rușine, frică?”, ”Doamne ferește! Dacă și celor morți le fac rău, ce să zic celor vii?”

Poliția a demarat cercetări în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte.

Dacă vor fi prinși, autorii riscă amendă sau închisoare de la 3 luni la 2 ani, potrivit Art. 383 din Codul Penal, care prevede sancțiuni pentru ” infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate”