Bătrână de 80 de ani, tâlhărită de un tânăr de 21 de ani

Polițiștii bârlădeni au identificat și reținut o persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni tâlhărie calificată, în localitatea Popeni, comuna Zorleni, județul Vaslui.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au identificat și documentat activitatea infracțională a unui tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Popeni, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit că, în data de 23 decembrie 2021, ora 19:00, persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate (femeie în vârstă de 80 de ani) și, folosindu-se de un cuțit, ar fi amenințat-o și deposedat-o, prin violență, de o sumă de bani. Victima nu a fost vătămată fizic ca urmare a săvârșirii infracțiunii.

În cursul zilei de ieri, 29 decembrie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii bârlădeni au luat față de tânărul de 21 de ani măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Astăzi, 30 decembrie 2021, acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad care a dispus arestarea sa preventivă, pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tânărului.

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA INFRACȚIUNILOR DE TÂLHĂRIE


În locurile publice:

  • Evitați deplasările pe trasee situate în zone mai puțin circulate (câmpuri, parcuri, șantiere);
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice;
  • Când observați că sunteți urmăriți de o persoană (sau mai multe), deplasați-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) și adresați-vă primului polițist întâlnit;
  • Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare;
  • Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii.

       În spații comune ale ale imobilelor:

  • Nu permiteți persoanelor străine să intre în locuința dumneavoastră, indiferent de motivele invocate;
  • La intrarea în imobil fiți foarte atenți pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracțiuni; nu stați cu spatele spre aceste locuri. Nici măcar atunci când deschideți sau încuiați ușa nu trebuie să pierdeți din vedere aceste lucruri;
  • Orice persoană necunoscută care staționează fără motiv în spațiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgență; alertați mai mulți vecini, iar dacă este cazul, apelați la cea mai apropiată unitate de poliție.
  • Dacă sunteți agresați nu aveți rețineri în a țipa și a cere ajutorul persoanelor din jur, o astfel de reacție îl poate determina pe infractor să vă lase în pace și să părăsească în grabă locul.

           În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei tâlhării, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia apelând numărul unic de urgenţe 112!