Bărbat din Neamț, bătut bine și lăsat fără bani de doi puști

Poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut doi tineri de 14, respectiv 18 ani, din localitatea Racova, comuna Gârceni,  județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a doi tineri din comuna Gârceni, bănuiți de comiterea unei tâlhării calificate, la data de 1 aprilie 2022, în localitatea Racova.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 1/2 aprilie 2022, la ora 23:30, persoana vătămată, un bărbat de 52 de ani, din județul Neamț, care se afla pe un drum public din localitatea Racova, ar fi fost agresat de către cele două persoane bănuite de comiterea infracțiunii și deposedat, prin violență, de 400 de lei.

Victima a fost examinată medico-legal traumatologic, ocazie cu care, în baza concluziilor preliminare, s-a stabilit că necesită un număr de 35-40 zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

În data de 2 aprilie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, față de cele două persoane bănuite s-a luat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, în cursul zilei de ieri, 3 aprilie 2022, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Vaslui care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate.