“Aurul și argintul antic al României”, soseşte la Bârlad

Expoziția temporară itinerantă “Aurul și argintul antic al României” va fi prezentată, în perioada 5 martie – 23 aprilie, la Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui.

Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 5 martie, de la ora 11,00, informează Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Organizată de MNIR în colaborare cu peste 30 de muzee de profil din întreaga țară, expoziția reunește peste 1.000 de obiecte arheologice din metale prețioase, de o valoare istorică deosebită, descoperite de-a lungul ultimelor două secole pe teritoriul României.

Muzeul “Vasile Pârvan” participă la acest amplu proiect expozițional cu obiecte din aur și argint, descoperite în urma cercetărilor din așezarea și necropola de secol IV p. Chr. de la Bârlad — Valea Seacă, cel mai mare sit cercetat în Europa, aparținând culturii Sântana de Mureș — Cerneahov, se precizează în comunicat.

Programul de vizitare al expoziției deschise la sediul Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad este de marți până vineri, între orele 8,00 și 16,00.

Coordonat de directorul general al MNIR, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, și dr. Rodica Oanță-Marghitu, șeful biroului Tezaur Istoric din cadrul instituției muzeale, acest proiect expozițional a fost demarat în decembrie 2013. Până în prezent, expoziția a fost itinerată la Timișoara, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Alba Iulia, Buzău, Craiova, Iași, Constanța, Piatra Neamț, Suceava.Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.