Au sărbătorit şi s-au urcat la volan

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane, depistate  zilele acestea pe drumurile publice ale județului Vaslui încălcând legislația rutieră în vigoare.

 În data de 02 ianuarie, la ora 19:45, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului pe drumurile publice de pe raza comunei Epureni, județul Vaslui au oprit un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de către un bărbat de 37 de ani, din localitatea Bursuci, comuna Epureni, care emana halenă alcoolică.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineatul 1 din Codul Penal.

În aceeași zi, la ora 20:10, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au oprit în trafic un utilaj agricol de tip tractor, care se deplasa pe drumul județean DJ245M pe raza localității Poienești-Vechi, comuna Poienești, județul Vaslui.

Conducătorul tractorului, un bărbat de 36 de ani din comuna Poienești, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În consecință, bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineatul 1 din Codul Penal.