Au fost evaluate pagubele produse de inundațiile de marţi seara

Astăzi, 1 Iunie 2016, Comisia Judeţeană de Evaluare a pagubelor produse de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice și poluări accidentale, constituită prin Ordin al Prefectului, s-a deplasat ȋn comuna Creţeşti.
Comisia este formata din reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Vaslui, ai Consiliului Județean Vaslui și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgenta “Podul Inalt” Vaslui. De asemenea, sunt prezenţi delegați de la Inspectoratul Județean în Construcții Vaslui, de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui și de la Secția de Drumuri Naționale Bȋrlad.
Potrivit datelor furnizate de Comitetul Local pentru Situații de Urgenta Creţeşti, în urma ploii torenţiale din data de 31 mai 2016, intervalul orar 18.30 – 20.00, care a fost ȋnsoţită de furtună și căderi de grindină, torenţii formaţi ȋn satele Creţești, Creţeștii de Sus, Satu Nou și Budești au dus la o viitură puternică pe rȃul colector Lohan.
Viitura a provocat distrugeri foarte mari ale tramei stradale ȋn cele patru localităţi, ruperea Drumului European DE 581, ȋn dreptul localităţii Satu Nou, și blocarea traficului rutier pe tronsonul Crasna – Albiţa. Totodată, au fost inundate mai multe locuințe şi 28 de hectare de culturi agricole.
Raportul Comisiei nu a fost încă definitivat.

One thought on “Au fost evaluate pagubele produse de inundațiile de marţi seara

  • 1 iunie 2016 la 21:03
    Permalink

    Aloo, domnilor constructori , unde este hidroizolația de pe prefabricate …?!?!?!? A luat-o apa, cu tot cu sapa de protecție ?!?!?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.