Atentat terorist pe aeroportul Atatürk din Istanbul

Un român a fost rănit uşor în urma atentatului terorist de pe Aeroportul Ataturk din Istanbul. El prezintă câteva echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomeraţiei provocate de panică, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă. Zece români care se aflau pe aeroport la momentul producerii atentatului au sunat noaptea trecută la Call Centerul MAE pentru a primi asistenţă. În total, 40 de conaţionali au cerut sprijin Consulatului General al României la Istanbul.

Bilanţul morţilor este în creştere la Istanbul, după ce mai multe atacuri sinucigașe au avut loc pe principalul aeroport din Istanbul, Ataturk. Potrivit agenţiei oficiale de ştiri din Turcia, exploziile s-au produs în zona de Plecări Internaţionale a aeroportului Ataturk. Ministerul de Interne a confirmat că numeroase persoane au fost rănite. Șase dintre răniți sunt în stare gravă, iar naționalitatea victimelor nu a fost confirmată.Trei kamikaze  şi-au detonat vestele explozibile în interiorul aeroportului, după ce au trecut de verificarea de securitate cu raze X. Potrivit ministrului turc de Justiție, Bekir Bozdag, unul dintre teroriști a deschis focul cu o armă  AK-47, înainte să-și detoneze vesta explozivă.

În atentatul comis la aeroportul internațional din Istanbul au murit 38 de persoane și cel puțin 120 au fost rănite, a informat miercuri dimineața televiziunea publică turcă TRT, citată de EFE.

Între morți sunt cinci polițiști locali și un cetățean rus, a adăugat serviciul în engleză al TRT.

Primele indicii conduc spre gruparea jihadistă Stat Islamic (Dáesh) ca autor al atacului terorist de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a spus, miercuri dimineața, premierul turc, Binali Yildirim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.