Atac în stil mafiot: Doi vasluieni au nenorocit cu bătaia un ieșean

Un atac în stil mafiot a avut loc zilele trecute pe o stradă din localitatea Scânteia. În urma incidentului, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea preventivă a doi indivizi din județul Vaslui: Mihai Gabriel Plop și Dumitru Hoțoleanu. Cu toate acestea, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins propunerea, lăsându-i în libertate pe cei doi suspecți de tentativă de omor. 

„Instanța respinge, ca fiind nefondată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, de arestare preventivă a inculpaților Mihai Gabriel Plop și Dumitru Hoțoleanu, ambii cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor. Dispune punerea în libertate a inculpaților, dacă nu sunt arestați sau deținuți într-o altă cauză penală”, au precizat magistrații ieșeni. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.
Mihai Gabriel Plop și Dumitru Hoțoleanu, din localitatea Rebricea, județul Vaslui, au intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni în urmă cu câteva zile, după un atac mafiot în traficul din județ.

„Pe data de 27 noiembrie 2020, în jurul orei ora 20:40, în localitatea Scânteia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unui conflict preexistent, suspecții au atacat cu bâtele un autoturism ce rula pe un drum. În urma incidentului, geamurile mașinii au fost distruse, iar ocupanții vehiculului au coborât din acesta. Atunci, suspecții au lovit persoana vătămată cu bâtele, chiar și după ce victima a căzut la pământ. Aceștia au pus în primejdie viața părții vătămate, provocându-i diverse leziuni, printre care hidro-pneumo-torax masiv compresiv stânga, o contuzie renală, o fractură, un hematom epicranian, emfizem subcutanat etc.”, a declarat Ionela Gâmbuță, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acesteia, în cauză au existat mai multe momente conflictuale. „Părțile s-au lovit reciproc în două rânduri. Astfel, activitatea infracțională este mai amplă”, a mai spus procurorul Ionela Gâmbuță.

Potrivit acesteia, motivul conflictului a constat în faptul că, înainte cu câteva zile, ar fi fost distrus autoturismul unuia dintre cei doi inculpați.