Anul școlar a început în sub auspicii de normalitate

Astăzi, 13 septembrie,în toat cele 631 de unități de învățământ din județul Vaslui și-au deschis porțile, cu participarea zilnică la cursuri a tuturor preșcolarilor și elevilor, dar cu respectarea și aplicarea normelor de protecție sanitară. Au revenit festivitățile, fiecare unitate de învățământ având sarcina de a organiza deschiderea anului școlar așa cum crede de cuviință. Astfel, unele unități liceale au organizat festivități doar pentru elevii din primul și ultimul an, în timp ce unitățile școlare gimnaziale cu număr mare de elevi au preferat să organizeze festivitățile în două tranșe. Nu au lipsit nici părinții, accesul acestora în curtea școlilor  fiind condiționat doar de purtarea măștilor de protecție. Cu toate acestea, începutul acestui an școlar s-a desfășurat după coordonate știute, cu discursuri și mesaje transmise de conducerea unităților și cea a administrațiilor publice, dar și cu o atmosferă specifică, din care nu au lipsit emoțiile, florile și, pentru cei mai mari, bucuria de a se revedea în băncile școlilor.

”Păşim  în anul şcolar  2021-2022,  pe  care  ni-l  dorim  cu  toţii  mai  bun, cu  multe  realizări  frumoase,  cu  credinţă şi  speranţă  într-o  lume  mai  bună. Fiecare an şcolar aduce cu sine momente de neuitat. Credem că anii de liceu sunt cei de care ne aducem aminte cu cel mai mare drag peste ani.

Consideraţi şcoala în care învăţaţi  drept a doua voastră  casă şi,  ca  urmare,  să-i  respectaţi  pe  oamenii  ei,  fie profesori,  fie  personal  administrativ,  s-o  îngrijiţi şi  s-o  modelaţi  după imaginaţia şi  personalitatea  voastră.  Ne dorim  ca  la  finalul şcolarizării voastre, fiecare dintre voi să puteţi  pleca  mai bogaţi spiritual,  cu  un bagaj  de  cunoştinţe  bun,  cu  amintiri  frumoase,  relaţii  de  prietenie  pentru  o viaţă, cu repere morale solide pentru viitor. Ne-am dori să trataţi şcoala  ca  pe  un  drept şi  nu  ca pe o  obligație. De aceea, adresez rugămintea părinţilor să stea alături de şcoală. Numai împreună cu profesorii puteţi face din copiii dumneavoastră oameni performanţi în viaţă.

Urez colegilor mei profesori înțelepciune, credinţă în tot ceea ce şi-au propus, sănătate, elevi ascultători şi recunoscători, iar potențialul vostru creativ să nu diminueze niciodată și toate ideile voastre pedagogice să devină realitate în cel mai bun mod posibil.

Adresez urări de succes tuturor elevilor şi,  în  mod  deosebit,  elevilor  din clasa  a VIII-a și clasa a  XII-a pe  care  îi  aşteaptă un an mai greu, la sfârşitul căruia vor avea de susţinut un examen. Îmi exprim convingerea că veţi reuşi dacă veţi învăţa şi dacă prioritatea voastră numărul unu va fi învăţătura. Noi, dascălii voştri, suntem pregătiţi să vă fim aproape şi să vă punem la dispoziţie priceperea,  cunoştinţele şi timpul nostru pentru a vă ajuta să reuşiţi.  Pentru noi,  fiecare  elev  reprezintă  o  personalitate  în  devenire  a  cărei  evoluţie  o monitorizăm în permanenţă. Nu va fi uşor, dar munca voastră va fi răsplătită pe măsura strădaniei voastre.Învăţământul  românesc  are  nevoie  de  noi  toţi –  profesori,  părinţi, administraţie  locală şi  de  toate  instituţiile  din judeţ:  poliţie,  spital,  biserică, agenţi economici. Toţi trebuie să punem umărul si sufletul pentru ca  învăţământul vasluian să fie aşa cum ni-l dorim. Fie ca noul an şcolar să însemne atât pentru personalul didactic şi nedidactic, cât şi pentru elevi şi părinţi, bucurii, satisfacţii, împliniri, putere de muncă şi multă sănătate! În încheiere, vă urez tuturor un an școlar frumos,  cu sănătate, cu rezultate cât mai bune de care să ne bucurăm cu toții”, a fost mesajul transmis de inspectorul școlar general prof. Elena Mustață.

”Astăzi s-a dat startul unui nou an școlar. Același moment, însă cu alte clișee, încărcate de emoțiile elevilor, ale părinților și dascălilor!
Urmează o nouă etapă în viața fiecărui elev, plină de provocări, de curiozitatea de a descoperi lumea din jurul lui și de a pune în practică pasiunea pentru învățătură! Dumneavoastră, stimați dascăli, aveți dificila, dar frumoasa misiune de a modela viitorii membri ai comunității noastre, iar acest lucru nu este posibil fără sprijinul părinților.
Educația înseamnă viitorul dumneavoastră, care se materializează doar prin învățătură. Vă doresc spor la muncă în noul an școlar și cu rezultate bune!”,  a transmis  Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Galere foto: Festivitate de deschidere a anului școlar 2021-2022 la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Vaslui.