Alegeri locale 2020- Unde votăm

Autoritatea Electorală Permanentă a informat, pentru alegerile locale din acest an, care vor avea loc pe 27 septembrie, unde își pot exercita dreptul de vot cetățenii care au acest drept.

Pentru alegerile locale din acest an, care vor avea loc pe 27 septembrie, alegătorii își pot exercita dreptul de vot numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz.

În plus, alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință și unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă (alegătorii cetățeni români) sau în copia de pe lista electorală complementară (alegătorii cetățeni ai Uniunii Europene).

AEP mai precizează că alegătorii care nu se regăsesc pe listele electorale permanente vor fi înscriși pe listele suplimentare dacă fac dovada cu actul de identitate că au domiciliul sau reședința pe raza secției de votare la care s-au prezentat la vot.

Pentru a afla la care secție de votare este arondat, un alegător trebuie să acceseze site-ul https://www.registrulelectoral.ro/ unde, introducând datele personale, va identifica secția de votare la care a fost arondat și adresa acesteia.

Înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă pentru scrutinul din 27 septembrie s-a făcut până cel mai târziu cu 23 de zile înaintea datei scrutinului, adică până pe 4 septembrie 2020, dar cetățenii care nu s-au înscris în Registrul electoral cu adresa de reședință vor fi înscriși în listele suplimentare dacă fac dovada cu actul de identitate că au adresa de reședință pe raza secției de votare la care s-au prezentat la vot.