“Agricultor” de cannabis, la Bârlad

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu  suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a I.G.P.R., au ridicat aproximativ 20 kg. de plante de cannabis de la un bărbat de 26 de ani, bănuit de cultivare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi trafic de droguri de risc.

La data de 17 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au realizat o acțiune pentru identificarea şi probarea activităţii infracţionale a unei persoane bănuite de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Persoana repectivă, un bărbat de 26 de ani, din municipiul Bârlad, ar fi înfiinţat mai multe culturi de cannabis, atât într-o locuinţă, cât şi într-un solar special amenajat.

Polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare (trei pe raza comunei Epureni şi una în municipiul Bârlad), în urma cărora au fost descoperite și ridicate 2 telefoane mobile, 4 cartele telefonice, bani, două cântare electronice şi obiecte folosite în laboratorul improvizat.

De asemenea, au fost ridicate aproximativ 20 kg masă verde, precum şi mai multe seminţe, susceptibile a avea efecte psihoactive, acestea urmând a fi expertizate.

Bărbatul a fost reţinut, urmând ca astăzi să fie prezentat la Tribunalul Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru cultivare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi trafic de droguri de risc.

La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vaslui.

Acţiunea a beneficiat de suport de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale a I.G.P.R.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.