Acțiunea TRUCK&BUS, la Vaslui

În cursul săptămânii trecute, Poliția Română a desfășurat acțiunea TRUCK&BUS,  pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri, în cadrul Calendarului Operaţiunilor TISPOL. Ativităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale UE, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pentru prevenire a accidentelor rutiere grave. La nivelul judeţului Vaslui, poliţiştii au verificat 646 de autovehicule, în urma controalelor neregulilor constatate aplicând 171  sancțiuni contravenționale,

În perioada 13 – 19 februarie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă. În cadrul acțiunii au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activitatea a vizat depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

În cadrul acţiunii desfăşurate la nivelul judeţului Vaslui, poliţiştii au verificat 646 de autovehicule, dintre care 205 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 441 autovehicule destinate transportului de marfă. În urma controalelor efectuate şi a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 171 de sancțiuni contravenționale, dintre care 65 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 106 celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 7 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 34 pentru alte abateri prevăzute de normele rutiere.De asemenea, poliţiştii vasluieni au aplicat transportatorilor de mărfuri 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 33 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 24 pentru alte abateri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.