Sute de copii, participanți la a VII-a ediție a  Festivalul Interjudețean de Gimnastica și Dans “Speranța”

Peste 1.300 de copii  din 60 de formații au urcat joi, 30 mai, pe scena Centrului Cultural ”Alexandra Nechita ” Vaslui, la cea de-a VII-a ediție a  Festivalul Interjudețean de Gimnastica și Dans “Speranța” 2019, organizat și coordonat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, în persoana  inspectorului pentru educație timpurie prof. Popescu Zoica și de Grădinița cu PP.Nr.3 Vaslui.

Fie că au dansat pe ritmuri de muzică populară, modernă sau clasică, micii vasluieni au demonstrat încă o dată că talentul nu ține cont de vârstă. Iar momentele artistice au fost dublate și de această dată de frumusețea costumelor, părinți și cadre didactice dovedind că atunci când pui dragoste și pasiune în ceea ce faci, poți concura oricând cu specialiștii din domeniu.

 ”Festivalul Interjudețean de Gimnastica și Dans “Speranța”  este înscris CAER la poziția 2197/ 09.01.2019 și se adreseaza copiilor preșcolari și școlari din clasele primare, atăt din județul Vaslui și din județele partenere. Festivalul este inscris și în  evenimentul european anual MOVE Week, care promovează beneficiile unei vieți active și participarea regulată în sport și activități fizice. Săptămâna MOVE  27.05. – 02.06.2019 a devenit cea mai mare săptămâna anuală în Europa de promovare a beneficiilor participării regulate la sport și activitate fizică”, a precizat prof. Cristina Lefter, directorul Grădiniței  nr 3 Vaslui.

În acest an, parteneri ai Festivalului au fost Primăria Municipiului Vaslui; Palatul Copiilor  Vaslui,  Grădinița Prichindel Botoșani,  Grădinița cu PP. Nr 39 Brăila,  Grădiniţa cu P.P. Norocel Negrești- Vaslui, Grădiniţa Nr. 1 Huși, Asociatia Județeană Sportul Pentru Toți Vaslui și Asociația ,,O șansă în Tara Piticilor”.

Amploarea Festivalului-concurs impunea și un juriu pe măsură! acesta a fost format din prof. Gabriela Plăcintă, inspector general al ISJ Vaslui- președinte de onoare, prof. Ioana Ianul- președinte executiv,  prof. Monica Mustățea, inspector ISJ Vaslui, prof. Zoica Popescu-ISJ Vaslui, prof. Petronela Năstase-ISJ Vaslui, prof. Enela Anușca Doglan președinte al Asociatiei Judeteane Sportul Pentru Toți Vaslui, prof. Alis Vîrlănuță – Palatul Copiilor Vaslui, prof. Cristian Anușca Doglan- Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui și prof. Luminița Mihaela Vîrlan- Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Vaslui.